skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
-
2 килограма брашно
-
250 милилитра топло прясно мляко
-
1 кубче прясна мая
-
50 милилитра лимонада
-
1 чаена чаша захар
-
1 супена лъжица сол
-
1/2 чаена чаша разтопено масло
-
4 броя яйца
-
1 ванилия
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче в средата. В друг съд налейте прясното мляко, сложете ванилията и размийте маята със захарта. В трети съд разбийте яйцата, заедно с маслото и комбинирайте смесите. Налейте лимонада и замесете меко тесто. Оставете да втаса и разделете на топки. Всяка разтеглете с намаслени ръце и оформете фитил. Завийте във форма по избор и подредете в тава, застлана с хартия за печене. Пригответе всички тестени топки по този начин. По желание намажете със захарен сироп. Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете питката за 40-45 минути. Първо я сложете 10 минути най-долу на фурната, а след това я преместете в средата. Завийте с влажна кърпа след изпичане. Да ви е сладко!
0 коментара:
Публикуване на коментар