RSS

неделя, 10 ноември 2013 г.

Свински каренца със сос от гъби пачи крак

Необходими продукти : 

  • 500г свинско месо от бут
  • 1ч.ч брашно
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 60г масло
  • 2с.л олио
  • 100 мл бира
  • 1 ч.л гранулиран чесън 
  • 300г гъби пачи крак 
  • 100 мл сметана
  • 1 глава лук
  • лимонов сок




Начин на приготвяне : 

Месото се нарязва на каренца, слага се в подходящ съд, овкусява се със сол, кимион и черен пипер на вкус, добавя се олиото, гранулираният чесън и бирата. Всички се разбърква добре, докато се смесят всички съставки. Месото се оставя поне 1 час в тази смес, след което всяко каренце се овалва в брашно и се запържва с разтопеното масло. Готовите каренца се подреждат в тава. Нарязваме лука на дребно, изпържваме го в малко краве
масло. Прибавяме нарязаните на ивици гъби, поръсваме с черен пипер на вкус. Наливаме лимонов сок на вкус, добавяме и сметаната и разбъркваме. С получения сос заливаме каренцата и слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна да се запече-около 20 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...