RSS

понеделник, 25 ноември 2013 г.

Коледна елхичка

Необходими продукти : 


  • 5-6 средно големи картофа
  • 200г сирене
  • 1 връзка пресен лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 връзки копър - за декорация
  • 1 морков - за декорация
  • 1 домат - за декорация
  • 1 твърдо сварено яйце - за декорация




Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват се и още топли се пюрират, заедно със сиренето и подправките. Към тази смес се добавя нарязаният на ситно пресен лук и се разбърква добре. В подходяща чиния се слага от картофеното пюре, като с влажни ръце оформяме пюрето като конус. Използват се връзките копър - за иглички на елхичката, нареждат се от върха надолу. Продуктите за декорация използвате по ваш избор и фантазия, като може да се добавят и царевица, чери доматчета и др. От свареното яйце се използва само белтъкът - настъргва се на ситно ренде и елхичката се наръсва с него.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...