RSS

събота, 16 ноември 2013 г.

Огретен от картофи

Необходими продукти : 


  • 1 кг картофи
  • 150 г сирене
  • 100 г кашкавал
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 50 г масло
  • 3 бр. яйца
  • 1-2 с.л. брашно
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 5 с.л. кисело мляко
  • черен пипер, сол на вкус

Начин на приготвяне : 


Картофите се измиват и се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Сиренето се натрошава и се смесва с 2/3 от олиото и черния пипер и част от кашкавала. Брашното се запържва леко в маслото и се разрежда с прясното мляко. Полученият сос след като заври се отстранява от огъня, смесва се с разбитите яйца и се овкусява със сол. В намазана с мазнина тавичка се нарежда на пластове картофи сирене и отново картофи. Ястието се залива с приготвеният бешамелов сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече при умерена температура до леко зачервяване. Поднася се с по 1 лъжица кисело мляко.
Рецептата е взаимствана от Веселият Готвач :) 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...