RSS

вторник, 31 декември 2013 г.

Домашна баклава

Необходими продукти : 


  • 500 г готови кори
  • 150 г масло
  • 300 г смлени орехи
  • сокът от 1 портокал и настърганата му кора
  • 500 г захар
  • 350 мл вода
  • 10г канела
  • смлян карамфил

Начин на приготвяне: 






Корите се разделят на две равни части. Върху всяка част, без да се разделят корите, се ръсят орехи и подправки на вкус.Разрязва се на ромбове. Залива се с разтопеното масло. Пече се до зачервяване. Като изстине, се залива със сироп, който се приготвя по следния начин :  захарта, водата и портокаловият сок, заедно с коричките се смесват, кипват и варят 30 минути. Баклавата се залива, стои така около 1 час, след което се изважда едно парче от тавата, сиропът, който не е попил се излива внимателно и се вари още 5 минути. Баклавата се сиропира отново. Поднася се на следващия ден.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...