Необходими продукти :
- 500г крехко свинско месо
- 1-2 главички червен лук
- 1-2 пресни чушки
- подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица, риган, брашно от чесън
- соев сос
- 100мл бира
- 2-3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне :
Свинското месо се нарязва на кубчета.Лукът и чушките се нарязват по-едро, така че да могат да се нанижат на шиш. Посоляват се. Месото се слага в подходяща купа, овкусява се с подправките на вкус, добавя се мазнината, соевият сос и бирата, разбърква се и се оставя така за поне 1 час. След това месото се нарежда на шишовете,като между него се редуват лук и чушка. Могат да се изпекат както на скара, така и на барбекю.
0 коментара:
Публикуване на коментар