RSS

понеделник, 13 януари 2014 г.

Неделна палачинкова торта

Необходими продукти : 


за палачинките :

  • 2 бр. яйца
  • 100мл прясно мляко
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 1 ч.л кисело мляко
  • 1/2 ч.л сода бикарбонат
  • 1 ч.ч брашно


за тортата:

  • 200г течен шоколад
  • сладко по избор - от смокини, от вишни и др.

Начин на приготвяне :

Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко и содата, добавят се прясното мляко, солта, захарта и брашното. Разбърква се добре до получаването на средна по гъстота палачинкова смес. Палачинките се пекат в леко намаслен тиган, подреждат се в чиния една върху друга, като всяка се намазва добре с течен шоколад. Накрая последната палачинка се намазва със сладкото, което сте избрали.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...