Необходими продукти :
за палачинките :
- 2 бр. яйца
- 100мл прясно мляко
- щипка сол
- щипка захар
- 1 ч.л кисело мляко
- 1/2 ч.л сода бикарбонат
- 1 ч.ч брашно
за тортата:
- 200г течен шоколад
- сладко по избор - от смокини, от вишни и др.
Начин на приготвяне :
Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко и содата, добавят се прясното мляко, солта, захарта и брашното. Разбърква се добре до получаването на средна по гъстота палачинкова смес. Палачинките се пекат в леко намаслен тиган, подреждат се в чиния една върху друга, като всяка се намазва добре с течен шоколад. Накрая последната палачинка се намазва със сладкото, което сте избрали.
0 коментара:
Публикуване на коментар