Необходими продукти :
- 7-8 големи печурки
- 1 глава лук
- 1 настърган морков
- 2-3 стръка керевиз
- 150г зеленчуков микс от консерва или замразен
- 200г бекон на кубченца
- 150г настърган кашкавал
- 60 г масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Печурките се измиват и почистват от пънчетата. Пънчетата се нарязват на ситно, заедно с лука. Запържват се в половината от маслото, добавя се морковът и керевизът. Разбърква се, овкусява се със сол и черен пипер на вкус, след което се добавят беконът и зеленчуците. Запържва се още поне 5-10 мин, докато омекнат. Гъбките се пълнят с тази смес, поливат се с останалата половина от маслото и се запичат до полуготовност. Десет минути преди да приключите печенето, се изваждат от фурната и се наръсват с настъргания кашкавал. Дозапича се до златисто.
0 коментара:
Публикуване на коментар