Необходими продукти :
- 200г натурален шоколад
- 1 с.л прясно мляко
- 30г масло
- 4 яйца
- 100г пудра захар
- щипка сол
- 2 банана
Начин на приготвяне :
В купички за мелба се нарязват бананите. Оставят се настрани. Шоколадът се начупва на парченца и се разтапя на водна баня с маслото и млякото. Като се разтопи се маха от водната баня. Добавят се първо жълтъците - един по един, добавя се пудрата захар. Белтъците се разбиват на сняг със щипката сол. Към шоколада се прибавя част от белтъците и се бие енергично. Прибавя се и останалата част и се разбърква добре до получаването на гладка хомогенна смес. Изсипва се в купичките за мелба върху нарязаните банани.Шоколадовият мус се сервира изстуден.
0 коментара:
Публикуване на коментар