RSS

вторник, 15 април 2014 г.

Великденско руло с виолетов крем и шоколад

 Необходими продукти : 

  • 4 яйца 
  • 1ч.ч захар 
  • 1ч.ч брашно
  •  5г бакпулвер
  •  2 ванилийки
  •  1 пакетче сметана на прах
  •  200мл студено прясно мляко 
  • 1 пакетче и половина бонбони "Теменужки" 
  • 150г течен шоколад
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите. Добавя се брашното, смесено с бакпулвера и се разбърква добре. Получената смес се изсипва в правоъгълна тава, върху хартия за печене. Пече се около 30 минути на 180 градуса. Проверява се със суха клечка за зъби дали е готово. След изпичането се оставя да изстине. По желанието може да се сиропира. Прясното мляко се смесва със сметаната и се разбива с миксер около 3-4 минути. Бонбоните се счукват в хаванче или се смилат с блендер, след което се добавят към сметановия крем. Течният шоколад се загрява в микровълнова за около половин минута и с него се намазва блата. Намазва се и с част от готовия крем. Навива се на руло и се намазва с останалата част от виолетовия крем. По желание се декорира с тънка струйка шоколад. Добър апетит :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...