RSS

събота, 25 октомври 2014 г.

Боб със свинско и наденица на фурна

Необходими продукти :


  • 1/2 кг бял боб 
  • 250 г свинско месо
  • 200 г наденица
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 с.л. свинска мас
  • 1 скилидка чесън
  • 150 мл. бяло вино
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус
  • чубрица и джоджен на вкус
  • щипка самардала 
  • 3-4 люти чушки 



Начин на приготвяне : 


Бобът се накисва предварително и се вари във водата, в която е киснал. След това се отцежда и оставя настрани.Свинското месо и наденицата се режат на малки парчета и се запържват в мас.Добавят се нарязаният на ситно лук и счуканата скилидка чесън. Похлупва се и се оставя да се задуши, докато омекне. През това време към боба се добавят черен пипер на вкус,нарязаните моркови и подправките на вкус.Добавя се бяло вино. Сместа се разбърква добре и се изсипва в подходящ за печене съд - или гърне, или йенско стъкло. Отгоре се нареждат лютите чушлета. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...