RSS

сряда, 19 ноември 2014 г.

Домашно филе

Необходими продукти : 

  • 1 кг свинско бонфиле
  • 500г морска сол 
  • 10 г брашно от чесън
  • 10г черен пипер
  • 10г млян кимион 
  • червен пипер на вкус
  • чубрица и риган на вкус
  • подправка за пържоли на KOTANYI (вместо поотделно черен пипер и кимион) 
  • връвчици за завързване 

Начин на приготвяне :



Месото се изчиства от мазнината и се подравнява. Парчетата месо се слагат в подходящ съд и се посоляват обилно с морската сол. Трябва да престоят така поне 24 часа, за да се изпече месото от солта. След това месото се накисва за 30 минути във вода и оцет, така че количеството да го покрие. Изплакват се и се овалват в предварително направената смес от подправки. Изтръскват се, за да падне ненужното. Правят се дупки във филето, през които се прекарват връвчици. Закачат се на проветриво място. След седмица или две, в зависимост от това как ги харесвате, са готови. 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...