RSS

петък, 6 март 2015 г.

Винен кебап със свинско месо

Необходими продукти :  


  • 800 г свинско месо
  • 2 глави лук
  • 2 стръка праз
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 1 с.л. брашно
  • 5 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • кимион на вкус
  • 1 дафинов лист
  • сол на вкус



За гарнитура:


  • 1 ч.ч. ориз
  • 3 ч.ч. вода
  • 1 с.л. масло


Начин на приготвяне : 



Свинското месо се нарязва на хапки, лукът на полумесеци, а празът - на колелца. Месото и лукът се задушават до омекване. След това се добавя 1ч.ч вода и варенето продължава до полуомекване на месото. Прибавят се червеното вино, брашното, размито в доматеното пюре и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква. Сервира се с гарнитура от ориз, сварен в подсолена вода - до пълна готовност и овкусен с масло.Ястието се сервира горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...