Необходими продукти:
- 1/2ч.ч масло
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. вода
- 1 малка щипка сол
- 3 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сода
- 200 г орехови ядки
- 150 г локум
За овалване:
Начин на приготвяне :
Водата, олиото и маслото се слагат да заврят. След това се прибавят содата и солта и сместа се отмества от котлона. Прибавя се брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица. Получава се топка тесто, която се оставя да се охлади. Взимат се топчета тесто и се разстилат леко на дланта. В средата се поставя парченце локум и орехче и се оформя топче. Сладките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат на 180 С, докато се зачервят. Изваждат се от фурната и още горещи се овалват в пудрата захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар