RSS

понеделник, 2 март 2015 г.

Арменски сладки

Необходими продукти:


  • 1/2ч.ч масло 
  • 1/2 ч.ч. олио 
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 малка щипка сол
  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 200 г орехови ядки
  • 150 г локум

За овалване:


  • 150 г пудра захар
  • ванилия

Начин на приготвяне : 



Водата, олиото и маслото се слагат да заврят. След това се прибавят содата и солта и сместа се отмества от котлона. Прибавя се брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица. Получава се топка тесто, която се оставя да се охлади. Взимат се топчета тесто и се разстилат леко на дланта. В средата се поставя парченце локум и орехче и се оформя топче. Сладките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат на 180 С, докато се зачервят. Изваждат се от фурната и още горещи се овалват в пудрата захар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...