Необходими продукти :
- 200г гъби печурки
- 1 морков
- 3 глави лук
- 1 с.л захар
- 1 с.л балсамов оцет - светъл
- 30г масло
- 180г топено сирене
- 30 мл бяло вино
- 3-4 шайби ананас от консерва
- 2-3 с.л от сока на ананаса
- 2 стръка пресен копър
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на тънки филийки и се разделя на полумесеци. Маслото се загрява в тиган и лукът се запържва е него - до златисто, след което се добавя захарта и се разбърква. Щом започне да се карамелизира, се добавя балсамовият оцет, бялото вино и се оставя течността да се редуцира. В друг съд се запържват морковите и гъбите. Към тях се добавя топеното сирене и се разбърква. Разрежда се с малко от сока на ананаса. Подправя се с подправките според вкуса ви. Оставя се така на слаб огън за около 10-15 минути. Накрая към сместа се добавят карамелизираният лук и нарязаните парченца ананас. Разбърква се и след 5 мин се сваля от огъня. Сервира се топло, поднесено с пресни зелени подправки по избор.
0 коментара:
Публикуване на коментар