skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 нарязан на половини хляб
- 100 г масло или маргарин
- 1-2 домата
- колбаси по избор
- 150-200 г настърган кашкавал
- 3 яйца
- 100 мл прясно мляко
- 1 с.л кисело мляко
- шарена сол или самардала на вкус
- 1-2 стръка пресен босилек или магданоз
- маслини за украса
Начин на приготвяне :
Филийките хляб се намазват с маслото и се нареждат ветрилообразно във форма за кекс. Помежду филийките се нареждат нарязани доматчета и колбас (шунка, кренвирш, луканка). Разбиват се яйцата, смесени с киселото и прясното мляко. Сместа се подправя със сол на вкус и с нея се залива хлябът. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича до готовност. След изпичането се поръсва със скълцан пресен босилек или магданоз и се поръсва с шарена сол или самардала. Украсяваме с маслините и пресни стръкчета магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар