RSS

четвъртък, 17 ноември 2016 г.

Кашкавалено хлебно ветрило





Необходими продукти : 


  • 1 нарязан на половини хляб
  • 100 г масло или маргарин
  • 1-2 домата 
  • колбаси по избор
  • 150-200 г настърган кашкавал
  • 3 яйца 
  • 100 мл прясно мляко 
  • 1 с.л кисело мляко 
  • шарена сол или самардала на вкус 
  • 1-2 стръка пресен босилек или магданоз
  • маслини за украса 

Начин на приготвяне  :


Филийките хляб се намазват с маслото и се нареждат ветрилообразно във форма за кекс. Помежду филийките се нареждат нарязани доматчета и колбас (шунка, кренвирш, луканка). Разбиват се яйцата, смесени с киселото и прясното мляко. Сместа се подправя със сол на вкус и с нея се залива хлябът. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича до готовност. След изпичането се поръсва със скълцан пресен босилек или магданоз и се поръсва с шарена сол или самардала. Украсяваме с маслините и пресни стръкчета магданоз. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...