RSS

вторник, 24 септември 2019 г.

Гъбена яхния с картофи и кюфтета



Необходими продукти:


  • 1 глава лук
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 300 грама печурки
  • 1 морков, обелен и настърган
  • 2 стръка копър
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 100 милилитра бира
  • 1 скилидка чесън
  • 3 картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 250 грама кайма

Начин на приготвяне:


Запържете лука, нарязаните печурки, розмарина и маркова. Подправете с копър, сол и черен пипер. Добавете червения пипер, бирата и чесъна. Отстранете розмарина. Оформете кюфтета и прибавете към сместа. Задушете за 10 минути и разбъркайте. Сложете картофите и оставете яхнията да къкри да слаб огън за час. Поднесете топла. Добър апетит!




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...