Необходими продукти:
- 2 яйца, домашни
- 100 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 1/2 пакетче суха мая
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 2 супени лъжици брашно
- Около 200-300 грама сирене, натрошено
- Масло за мазане
Пухкави, топли и ароматни |
Начин на приготвяне:
В купа чукнете яйцата, сложете солта и ги разбийте до еднородност. В отделен съд затоплете млякото, прибавете захарта, маята и една лъжичка брашно. Разбъркайте и оставете да шупне. Прибавете я към яйчената смес, заедно с киселото мляко и останалото брашно. Разбъркайте. Нагорещете тиган, намаслете го и с черпак загребете от сместа. Изпечете катмите и от двете страни до златисто-кафяв загар. Още докато са топли намажете с масло и поръсете със сирене. Завийте на рулце и поднесете. Добър апетит!