skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 350 г бисквити за чийзкейк
- 6-7 с.л разтопено масло
- 1 с.л портокалови корички
- 300 г безсолна извара
- 300 г заквасена сметана
- 250-300 мл течен шоколад
- 150 г пудра захар
- украса по избор
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер. Изсипват се в подходяща купа и се смесват с маслото и портокаловите корички. Разбърква се докато се хомогенизира сместа. След това се разстила върху тавичката на форма за торта и се слага за 30 минути в хладилник. През това време се приготвя чийз-сместа. Изварата се смесва със заквасената сметана и пудрата захар. Разбива се, докато се получи хомогенна смес. Разнася се равномерно върху вече охладената бисквитена основа. Отново се оставя на хладно, за да стегне. Накрая се разтапя течният шоколад и кейкът се залива с него. Украсявате по ваш избор и оставяте на хладно поне за 2-3 часа. Добър апетит! Кейкът се казва така, защото бисквитите са на Победа, специално за чийзкейк и са подарък от един конкурс..
Необходими продукти :
- 1-2 броя земели със сусам
- 1-2 тиквени кюфтенца
- 1 с.л пържен лук
- колбаси по избор
- 1-2 тънки резена домат
- 2-3 тънки резена краставица
- сосчета по избор
Начин на приготвяне:
Питките се разрязват по средата. От едната страна се слагат сосове по избор и кюфтето. Аз използвах горчица и барбекю сос. Върху другата страна се нареждат краставиците, доматът, лукът и колбас по избор. Бърз, лесен и вкусен вариант за хапване по всяко време, особено ако навън е като в пустиня и не ви се готви !
Поредната витаминозна доза, приготвена с много любов и желание. Нищо различно от предходната салата, освен, че наистина е "слънчева", поради факта, че днес не е валяло :)
Използвах купа, в която накъсах айсберга, за да остане хрупкав и платовидна чиния, в която обърнах купата - за да има форма. Отстрани съм украсила с царевица, маслини, зелен лук и краставички. Розичката я направих от кората на един лимон, като на места я накъсах, за да изглежда по-ефектно. Малко магданоз за още повече свежест и бам - резултата!
Необходими продукти :
- 500 г домати
- 1-2 краставици
- 2-3 стръка пресен лук
- 2-3 стръка магданоз
- 50 г царевица от консерва
- маслини и крема сирене за декор
- сол и зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
Доматите се измиват и нарязват на филийки. Подреждат се в средата на платовидна чиния. Краставиците се измиват или обелват. Разполовяват се на две, след което се разрязват през средата и се нарязват на полумесеци. Нареждат се около доматите. Пресният лук се измива и подсушава. Нарязва се на ситно и се разпределя в средата на чинията. От крема сиренето се оформят малки топчици, с които украсяваме салатата ни, както и с маслините и листата пресен магданоз. Поръсваме с царевицата и овкусяваме със сол и зехтин. Добър апетит!
Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 морков
- 500 г картофи ( пресни )
- 1-2 по-меки домата
- 500 г свинско месо
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 ч.л червен пипер
- 2-3 стръка пресен копър
- 680 г грах от консерва
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Към него се добавя нарязаното на кубчета месо. Запържва се добре, след което се прибавят рендосаните домати, червеният, черният пипер и сол на вкус. Разбърква се. Морковът се обелва и нарязва на ситни кубчета. Добавя се към сместа. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на две - ако са по-дребни или на кубчета. Добавят се към ястието, заедно с граха. Разбърква се и се доливат 250 мл вода. Ястието се оставя да къкри на слаб огън до готовност.
Сервира се топло, поръсено със скълцан пресен копър. Да ви е сладко !