skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 4-5 яйца
- 3-4 глави лук
- 1-2 стръка пресен лук
- 2-3 по-меки домата
- 1-2 червени чушки
- 1 морков
- 1 ч.л червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 листа дафинов лист
- 2-3 стръка пресен магданоз
- олио за запръжка
- 20 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Лукът и пресният лук се запържват в малко олио. Към тях се добавят нарязаните на ивички чушки и се разбърква. След това се добавят и доматите, нарязани на ситно и настърганият морков. Разбърква се и се подправя със сол на вкус, черен и червен пипер. Добавят се листата дафинов лист и виното. Оставя се да къкри на слаб огън, под капак, за около 10-15 минути. След това капакът се маха, разбърква се леко и се чукват яйцата. Слагаме отново капака и оставяме ястието за още десет минути. Преди сервиране поръсваме със скълцан пресен магданоз. Добър апетит!
Необходими продукти :
- 350 г бисквити за чийзкейк
- 6-7 с.л разтопено масло
- 1 с.л портокалови корички
- 300 г безсолна извара
- 300 г заквасена сметана
- 250-300 мл течен шоколад
- 150 г пудра захар
- украса по избор
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер. Изсипват се в подходяща купа и се смесват с маслото и портокаловите корички. Разбърква се докато се хомогенизира сместа. След това се разстила върху тавичката на форма за торта и се слага за 30 минути в хладилник. През това време се приготвя чийз-сместа. Изварата се смесва със заквасената сметана и пудрата захар. Разбива се, докато се получи хомогенна смес. Разнася се равномерно върху вече охладената бисквитена основа. Отново се оставя на хладно, за да стегне. Накрая се разтапя течният шоколад и кейкът се залива с него. Украсявате по ваш избор и оставяте на хладно поне за 2-3 часа. Добър апетит! Кейкът се казва така, защото бисквитите са на Победа, специално за чийзкейк и са подарък от един конкурс..
Необходими продукти :
- 1-2 броя земели със сусам
- 1-2 тиквени кюфтенца
- 1 с.л пържен лук
- колбаси по избор
- 1-2 тънки резена домат
- 2-3 тънки резена краставица
- сосчета по избор
Начин на приготвяне:
Питките се разрязват по средата. От едната страна се слагат сосове по избор и кюфтето. Аз използвах горчица и барбекю сос. Върху другата страна се нареждат краставиците, доматът, лукът и колбас по избор. Бърз, лесен и вкусен вариант за хапване по всяко време, особено ако навън е като в пустиня и не ви се готви !
Поредната витаминозна доза, приготвена с много любов и желание. Нищо различно от предходната салата, освен, че наистина е "слънчева", поради факта, че днес не е валяло :)
Използвах купа, в която накъсах айсберга, за да остане хрупкав и платовидна чиния, в която обърнах купата - за да има форма. Отстрани съм украсила с царевица, маслини, зелен лук и краставички. Розичката я направих от кората на един лимон, като на места я накъсах, за да изглежда по-ефектно. Малко магданоз за още повече свежест и бам - резултата!
Необходими продукти :
- 500 г домати
- 1-2 краставици
- 2-3 стръка пресен лук
- 2-3 стръка магданоз
- 50 г царевица от консерва
- маслини и крема сирене за декор
- сол и зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
Доматите се измиват и нарязват на филийки. Подреждат се в средата на платовидна чиния. Краставиците се измиват или обелват. Разполовяват се на две, след което се разрязват през средата и се нарязват на полумесеци. Нареждат се около доматите. Пресният лук се измива и подсушава. Нарязва се на ситно и се разпределя в средата на чинията. От крема сиренето се оформят малки топчици, с които украсяваме салатата ни, както и с маслините и листата пресен магданоз. Поръсваме с царевицата и овкусяваме със сол и зехтин. Добър апетит!