RSS

вторник, 21 юни 2016 г.

Яйчна плакия на тиган


Необходими продукти :


  • 4-5 яйца 
  • 3-4 глави лук 
  • 1-2 стръка пресен лук 
  • 2-3 по-меки домата
  • 1-2 червени чушки
  • 1 морков 
  • 1 ч.л червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус 
  • 1-2 листа дафинов лист
  • 2-3 стръка пресен магданоз 
  • олио за запръжка 
  • 20 мл червено вино 




Начин на приготвяне: 

Лукът и пресният лук се запържват в малко олио. Към тях се добавят нарязаните на ивички чушки и се разбърква. След това се добавят и доматите, нарязани на ситно и настърганият морков. Разбърква се и се подправя със сол на вкус, черен и червен пипер. Добавят се листата дафинов лист и виното. Оставя се да къкри на слаб огън, под капак, за около 10-15 минути. След това капакът се маха, разбърква се леко и се чукват яйцата. Слагаме отново капака и оставяме ястието за още десет минути. Преди сервиране поръсваме със скълцан пресен магданоз. Добър апетит! 





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...