skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 4-5 яйца
- 3-4 глави лук
- 1-2 стръка пресен лук
- 2-3 по-меки домата
- 1-2 червени чушки
- 1 морков
- 1 ч.л червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 листа дафинов лист
- 2-3 стръка пресен магданоз
- олио за запръжка
- 20 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Лукът и пресният лук се запържват в малко олио. Към тях се добавят нарязаните на ивички чушки и се разбърква. След това се добавят и доматите, нарязани на ситно и настърганият морков. Разбърква се и се подправя със сол на вкус, черен и червен пипер. Добавят се листата дафинов лист и виното. Оставя се да къкри на слаб огън, под капак, за около 10-15 минути. След това капакът се маха, разбърква се леко и се чукват яйцата. Слагаме отново капака и оставяме ястието за още десет минути. Преди сервиране поръсваме със скълцан пресен магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар