skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1 килограм тиквички
- сол, черен пипер на вкус
- зехтин за поръсване
- 1 супена лъжица доматена паста
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаена лъжица ябълков оцет
- 1 чаена лъжица оризово брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на лентички и ги отцедете от водата. Сложете ги в купа, добавете сол, черен пипер, зехтин и разбъркайте. Загрейте скара и ги изпечете. В тенджера или тиган смесете доматената паста с меда. Разбъркайте и прибавете размитото в оцета оризово брашно. Разбъркайте докато се сгъсти и охладете. Поднесете тиквичките със соса. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 килограм ситни пресни картофи
- сол на вкус
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Почистете картофките, може с телче, да изпадат излишните люспички. В тиган разтопете и сгорещете маслото. Прибавете картофките, сложете капак и оставете да се готвят за 10 минути. След това махнете капака, разбъркайте ги и отново сложете за същото време. Повторете същото още 2-3 пъти, докато придобият златист цвят и отцедете с решетъчна лъжица. Подправете със сол и поднесете. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 3-4 тиквички
- 1 чаена чаша оризово брашно
- 1/2 чаена чаша бяло брашно
- сол и зехтин за поръсване
- хартия за печене
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките и ги оставете да се отцедят от водата. В купа смесете двете брашна и оваляйте всяка тиквичка в сместа. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Овкусете със сол и зехтин, запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто. Поднесете топли, добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 килограм кайма
- сол, черен пипер на вкус
- 1 яйце + връзка магданоз
- 1 стрък пресен чесън
- 100 грама печурки, мариновани
- 2 сварени яйца
- 1 морков, обелен и сварен
- няколко кисели краставички
- 100 грама топено сирене
- 100 грама сирене гауда
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата и добавете сол, черен пипер, нарязани ситно магданоз и чесън. Чукнете яйцето и размесете сместа. Разстелете я върху хартия за печене. В средата на блата сложете гъби, яйца, морков, кисели краставички. Покрийте с топено сирене, сирене гауда и завийте на руло. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете до златисто. Поднесете с гарнитура от картофено пюре или зеленчукова салата. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 100 грама млечна коприва
- сок от един лимон
- 1-2 стръка пресен чесън
- 3-4 листенца прясна мента
- половин връзка пресен джоджен
- 1/3 чаена чаша ориз
- 2 супени лъжици зехтин или олио
- сол, черен пипер на вкус
- 1 морков, обелен и нарязан ситно
- 1 домат от консерва, настърган
- 1 жълтък за застройка
- 200 грама кисело мляко
- 2-3 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Копривата се почиства, измива и попарва. Прецежда се от водата, която заделяте за супата, нарязва се ситно и се връща обратно в тенджерата. Добавяте сок от лимон, нарязани чесън, мента, джоджен. Подправяте със зехтин, сол, черен пипер на вкус. Прибавяте моркова, домата, магданоза и накрая ориза. Оставяте да къкри на тих огън до готовност на зеленчуците. Подправяте със смес от разбит жълтък и кисело мляко. Поднесете топла, добър апетит!