RSS

събота, 10 май 2014 г.

Made in Bulgaria - Мусака

Необходими продукти


  • 500 г кайма
  • 1 кг картофи
  • 1 глава лук
  • 1-2 бр. домати
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • За заливката:
  • 2 бр. яйца
  • 200 г кисело мляко
  • 2 с.л. брашно
  • щипка сода за хляб
  • магданоз



Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганите домати и се оставя да поври 5-6 минути. 
Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Слагат се в намазана с мазнина тава, отгоре се слага каймата, разбърква се добре и се налива топла вода, да покрие продуктите. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути. 
Яйцата се разбиват с брашното, прибавя се киселото мляко, щипка сода за хляб и ситно нарязания магданоз. Залива се мусаката и се връща във фурната за 10-15 минути, докато се запече. Поднася се с кисело мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...