НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400 г консервиран боб
- 1 бр. морков
- 1 бр. чушка
- 1 глава лук
- Подправка за зелен фасул и зрял боб на вкус
- 1 бр. яйце
За соса:
- 4 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. майонеза
- 1 ч.л. горчица
- 1 бр. червена чушка
За панировката:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязаните на ситно лук, морков и чушка се задушават в тиган. Бобът се отцежда, прибавят се задушените зеленчуци, всичко се намачква с вилица, добавят се едно яйце, подправката за боб- на вкус и се разбърква. От сместа се оформят кюфтета. Овалват се в галета, потапят се в разбитите яйца и се пържат в загрята мазнина или се пекат във фурна, застлана с хартия за печене.Червената чушка се нарязва на ситно и се смесва с киселото мляко, майонезата и горчицата. Кюфтетата се сервират, гарнирани с този сос.
0 коментара:
Публикуване на коментар