RSS

понеделник, 2 ноември 2015 г.

Бейби рулца "Стефани" с топено сирене и гъбен сос



Необходими продукти : 


  • 1 кг кайма 
  • 10г кимион
  • 10 черен пипер
  • 2-3 стръка магданоз
  • 2 моркова
  • 2 яйца 
  • 80г топено сирене
  • 4-5 кисели краставички 
  • 2с.л олио 
  • 1-2 ч.ч. вода


за соса: 

  • 3 с.л кисело мляко 
  • 250мл прясно мляко 
  • 3 с.л брашно
  • 30г масло 
  • 250г пресни гъби
  • 1 глава лук
  • 2-3 стръка пресен копър
  • сол и черен пипер на вкус
  • бульон от печенето 


Начин на приготвяне:


Каймата се слага в по-голям съд и се омесва с подправките и скълцаният магданоз. Морковите се обелват и сваряват, заедно с двете яйца. Киселите краставички се нарязват на ситно, На ситно се нарязват и морковите и яйцата, след като се сварят. Топеното сирене се нарязва на равни части, с помощта на мокър нож.  Намаслява се подходяща тава. Върху дъска или намаслен плот се разстила част от каймата и се притиска добре, да заприлича на плескавица. По средата се слага плънката от кисели краставички, яйце, морков и топено сирене. Завива се с навлажнени ръце, като се притиска плътно, така че краищата да се запечатат. По същият начин се процедира и с останалата кайма. Ако остане плънка може да се добави към гъбения сос. 
Завитите бейби рулца се подреждат в тавичката и се долива водата. Слагат се в предварително загрява на 200 градуса фурна за 35-40 минути. Десет или петнадесет минути преди изкарването от фурната се изсипва част от бульона, отделен при печенето. Той ще ни потрябва при направата на соса. За целта : Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на филийки. Запържват се в маслото, заедно със скълцания лук. Ако е останала плънка - добавя се и тя. Подправя се на вкус със сол и черен пипер, добавя се скълцаният копър. Разбърква се. След това в отделен съд се смесват бращното, киселото и прясното мляко. Към тази смес се изсипва бульонът от печеното. Разбърква се и на тънка струйка се добавя към гъбите. След като започне да се посгъстява ( до средна консистенция), рулцата се изваждат и се заливат със соса. Връщат се обратно във фурната за още около 10-12 минути. Сервират се топлички, гарнирани със гъбен сос. Добър апетит! 

Благодарности на : http://batimiti.blogspot.bg/ за чудесната идея ! 







2 коментара:

Батето М каза...

Боже, Боже, ще трябва да го направя по твоя начин - направо в пъти надмина оригинала.

roska mihailova каза...

Ееееее, чак пък :) Мерси отново за идеята. Вкусни и сочни се получиха. Чак се чудя как останаха хахах

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...