RSS

събота, 31 октомври 2015 г.

Хапки с карамелизирани лук, круша и топено сирене




Необходими продукти :


  • 600г свинско месо 
  • 2 глави лук 
  • 1 круша 
  • 100г замразени зеленчуци - китайски микс
  • 1 с.л майонеза
  • 100г топено сирене (Гауда за мазане)
  • 1 с.л кафява захар
  • 30 г масло 
  • 1 с.л балсамов оцет
  • 30 мл бяло вино
  • 1-2 с.л соев сос
  • кимион и черен пипер на вкус




Начин на приготвяне: 


Лукът се нарязва на тънки филийки и се разделя на полумесеци. Маслото се загрява в тиган и лукът се запържва в него - до златисто. Добавят се нарязаната на филийки круша и захарта. Разбърква се. Щом започне да се карамелизира, се добавя балсамовият оцет, бялото вино и се оставя течността да се редуцира. В друг съд се запържват нарязаното на кубчета месо и зеленчуците. Подправя се със соев сос на вкус, кимион и черен пипер. Към тях се добавят топеното сирене и майонезата. Разбърква се. Оставя се така на слаб огън за около 25 минути. Накрая към сместа се добавят карамелизираният лук и круша. Разбърква се и след 5 минути се сваля от огъня. Сервира се топло, поднесено с пресни зелени подправки по избор или люти чушлета. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...