Необходими продукти :
- 600г свинско месо
- 2 глави лук
- 1 круша
- 100г замразени зеленчуци - китайски микс
- 1 с.л майонеза
- 100г топено сирене (Гауда за мазане)
- 1 с.л кафява захар
- 30 г масло
- 1 с.л балсамов оцет
- 30 мл бяло вино
- 1-2 с.л соев сос
- кимион и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на тънки филийки и се разделя на полумесеци. Маслото се загрява в тиган и лукът се запържва в него - до златисто. Добавят се нарязаната на филийки круша и захарта. Разбърква се. Щом започне да се карамелизира, се добавя балсамовият оцет, бялото вино и се оставя течността да се редуцира. В друг съд се запържват нарязаното на кубчета месо и зеленчуците. Подправя се със соев сос на вкус, кимион и черен пипер. Към тях се добавят топеното сирене и майонезата. Разбърква се. Оставя се така на слаб огън за около 25 минути. Накрая към сместа се добавят карамелизираният лук и круша. Разбърква се и след 5 минути се сваля от огъня. Сервира се топло, поднесено с пресни зелени подправки по избор или люти чушлета. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар