RSS

понеделник, 30 ноември 2015 г.

Празена яхнийка със зеленчуци и кюфтенца

Необходими продукти : 





  • 3бр.праз 
  • 1 глава червен лук 
  • 2-3 червени чушки 
  • 1 морков
  • 500г овкусена кайма 
  • 2 с.л кисело мляко 
  • 250мл прясно мляко 
  • 50мл сметана (безсолна)
  • 3 с.л брашно
  • 30г масло 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2-3 стръка пресен копър
  • черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне: 


В купичка слагаме малко оцет, около 1 с.л, с помощта на който оформяме кюфтенцата. Запържваме кюфтенцата в тенджерка, след което ги нареждаме в тавичка(ако решите да готвите ястието във фурна) или отделяте в чиния. В същата тенджера запържваме в маслото нарязания на шайби праз, червения лук, настъргания морков и нарязаните на жулиени червени чушки. Разбъркваме и добавяме скълцания магданоз и копър ( по желание ). Киселото мляко се смесва с прясното мляко, сметаната и брашното. Разбърква се до смесването на съставките. Сместа се прибавя към зеленчуците, като се разбърква. Подравя се със сол и черен пипер на вкус. Добавят се отделените преди това кюфтенца. Оставя се да къкри на слаб огън около 10-15 минутки. ( Ако готвите във фурната, с получения леко сгъстен сос, се заливат кюфтенцата и се запичат в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 20-25 минути. Зависи от фурната и силата, с която пече.)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...