RSS

сряда, 18 ноември 2015 г.

Домашно филе с пушен привкус

Необходими продукти : 





  • 1 кг свинско бонфиле
  • 500г морска сол 
  • 10 г брашно от чесън
  • 10г черен пипер
  • 10г млян кимион 
  • червен пипер на вкус
  • 10г пушен червен пипер
  • чубрица и риган на вкус
  • 1-2 щипки подправка за пържоли на KOTANYI 
  • връвчици за завързване 

Начин на приготвяне :




Месото се изчиства от мазнината и се подравнява. Парчетата месо се слагат в подходящ съд и се посоляват обилно с морската сол. Трябва да престоят така поне 24 часа, за да се изпече месото от солта. След това месото се накисва за 30 минути във вода и оцет, така че количеството да го покрие. Изплакват се и се овалват в предварително направената смес от подправки. Изтръскват се, за да падне ненужното. Правят се дупки във филето, през които се прекарват връвчици. Закачат се на проветриво място. След седмица или две, в зависимост от това как ги харесвате и от времето, са готови.

5 коментара:

Батето М каза...

Ехо! И малко чимен - кайзер филе.

Батето М каза...

Забравих- махн . Котамито- има глутамат

Батето М каза...

Забравих- махн . Котамито- има глутамат

Genio каза...

Здравейте.
Колко оцет трябва да се сложи във водата?

Genio каза...

И солта каква трябва да е, едра, финна, йодирана или не?

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...