Необходими продукти :
- 1-2 с.л олио
- 500г картофи
- 2 скилидки чесън
- 4бр. вратни пържолки
- кимион и черен пипер на вкус
- 2с.л брашно
за соса:
- 2 с.л кисело мляко
- 250мл прясно мляко
- 50мл сметана (безсолна)
- 3 с.л брашно
- 30г масло
- 250г пресни гъби
- 1 глава лук
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 1 обелен морков
- 1-2 с.л соев сос (на вкус)
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява олиото. Пържолките се овкусяват с кимион и черен пипер на вкус и се овалват в брашното. Запържват се и от двете страни за не повече от 1-2 минутки. Прехвърлят се в подходяща тавичка. В същата тенджера се запържват предварително обелените, измити и нарязани на кубчета картофи. Към тях се добавят нарязаните на филийки скилидки чесън. Разбъркват се от време на време, след което се изсипват при месото. В друг съд запържваме в маслото нарязания на шайби лук, морков и гъби. Разбъркваме. Подправяме със соев сос и черен пипер на вкус. Отново се разбърква. Добавя се скълцаният пресен магданоз. През това време, докато чакаме да се позапържат зеленчуците, смесваме киселото, прясното мляко, сметана и брашното. Разбъркваме до пълното смесване на съставките, след това с получената смес заливаме зеленчуците. Разбъркваме леко и сваляме от огъня. С този чудесен и ароматен сос заливаме пържолките и картофките. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 40-45 минути. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар