Необходими продукти:
- 2 чаени чаши и половина брашно
- 1 яйце
- 125 милилитра олио
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 100 грама натрошено сирене
- 200 грама кисело мляко
- 1-2 супени лъжици галета (за поръсване)
- 7 грама суха мая
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето, прибавете киселото мляко, захарта, солта и олиото. Разбъркайте и пресейте брашното, комбинирано със сухата мая. Добавете сиренето и размесете до хомогенност. Изсипете полученото тесто в намаслена форма, поръсена предварително с галетата и изчакайте да втаса. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете тутманика за 40 минути. Охладете, разрежете и поднесете топъл. Чудесно се допълва в чаша айрян. Добър апетит!
1 коментара:
Усещам вкусният аромат!
Публикуване на коментар