skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 500 грама бял боб
- 1 глава стар лук
- 2 стръка пресен лук
- 1 връзка пресен джоджен
- 1 нарязана ситно скилидка чесън
- сол, черен пипер, червен пипер
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 супена лъжица доматено пюре
- щипка захар
- 400 грама шарено свинско месо, нарязано
- олио за запръжка
- 300 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Накиснете боба от вечерта, на сутринта сменете водата и го сварете до готовност. Отцедете течността и охладете. В тенджера загрейте олио, запържете нарязан ситно пресен и стар лук. Добавете месото, чесъна и скълцания джоджен. Подправете със сол, черен и червен пипер на вкус, чубрица, доматено пюре и щипка захар. Налейте вода, сипете боба и гответе на тих огън за 40 минути. Разпределете яхнията в купички, поръсете с нарязан ситно пресен магданоз. По желание добавете и скилидки чесън. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар