Необходими продукти:
- 500 грама бял боб
- 1 глава лук
- 1 връзка пресен джоджен
- по една връзка лапад и спанак
- олио за запръжка
- 1-2 меки домата или от консерва
- 100 милилитра доматен сок
- щипка захар
- сол, черен и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте боба и го сварете. Отцедете водата от варенето и оставете настрана. В тенджера сгорещете олио и запържете ситно нарязан лук. Добавете нарязаните предварително връзки лапад и спанак. Подправете със сол, черен и червен пипер. Сложете настърганите домати и щипка захар, за да не киселеят. Прибавете боба, доматения сок и нарязания ситно джоджен. Налейте около 250 милилитра вода, разбъркайте и оставете ястието да къкри на слаб огън до сгъстяване. По желание може да добавите листенца прясна мента. Поднесете яхнията топла, добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар