RSS

вторник, 17 април 2018 г.

Панирани котлети на фурна в сос от домати със зелен лук и чесън


Необходими продукти:



  • 700 грама свински котлети
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • щипна сол
  • 2 чаени лъжички краве масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 настъргани домата
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • щипка захар
  • 1 връзка зелен лук
  • 1-2 стръкчета пресен джоджен
  • 1 стрък зелен чесън
  • 1/2 чаена чаша доматен сок


Начин на приготвяне:


Загрейте маслото в тенджера, оваляйте котлетите в брашното и ги сотирайте от двете страни. Подправете месото със смес от черен пипер, кимион, червен пипер и сол. Подредете пържолите в тава или йенски съд. В същото масло запържете настърганите домати, прибавете пюрето, захарта и нарязаните пресни чесън, лук и джоджен. Налейте доматения сок, намалете мощността на котлона и гответе на тих огън за 10-15 минути. Покрийте котлетите с получения сос, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30 минути. Сервирайте ястието топло. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...