RSS

вторник, 31 юли 2018 г.

Телешко с нахут


Необходими продукти:



  • 2 главички лук
  • 1 морков, обелен и нарязан на кубчета
  • 2 меки домата, настъргани или ситно нарязани
  • сол, черен пипер, щипка захар
  • олио за запръжка
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 500 грама прясно телешко месо
  • 400 грама сварен предварително нахут
  • 1 прясна чушка, почистена и нарязана


Начин на приготвяне:



















В тенджера сгорещете олио и запържете нарязан ситно лук. Добавете моркова, доматите, чушката и телешкото месо. Подправете със сол, черен пипер и щипка захар, за да смекчи киселия вкус на домата. Добавете червения пипер, джоджена и нахута. Задушете всичко за 20 минути, налейте 150-200 милилитра вода и оставете ястието да къкри на тих огън за 60 минути. Поднесете топло, добър апетит!

1 коментара:

vesela каза...

Интересно ястие.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...