RSS

вторник, 11 февруари 2025 г.

Хрускаво пиле със сос "Чесноса"

 


Необходими продукти: 


  • 700 грама пилешки гърди
  • 3 яйца + 200 грама смлян корнфлейкс, смесен с 3 супени лъжици царевично брашно 
  • Черен пипер на вкус 
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • 3 чаени лъжички соев сос
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 200 грама майонеза
  • 1 сварен картоф
  • 2 супени лъжици кисело мляко 
  • 1 скилидка чесън
  • 1-2 стръка пресен копър
  • 2 супени лъжици лимонов сок


Начин на приготвяне: 


Почистете гърдите и ги нарежете на жулиени /лентички/. Сложете месото в купа и го овкусете с черен пипер, соев сос, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте и оставене пилешкото да престои така за няколко часа. Разбийте яйцата с щипка сол и потопете всяко жулиенче в тях. След това оваляйте в сместа от царевично брашно и корнфлейкс. Хрупкавите пилешки късчета могат да се изпържат, изпекат на еър фраер или на фурна, върху хартия за печене. /180° с вентилатор за 25 мин/ Пригответе сос като смесите пасирания картоф с киселото мляко, майонезата, лимоновия сок, пресования чесън и скълцания ситно копър. Разбъркайте до хомогенност и поднесете филенцата, гарнирани с него. Добър апетит! 







0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...