Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 чаена лъжичка сол
- 300 грама кисело мляко
- 10 грама бакпулвер
- 200 грама натрошено сирене
- 2 чаени чаши пресято брашно
- 50 мл бира
- Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със солта. В купа смесете бакпулвера с киселото мляко и изчакайте да шупне. В друг съд пресейте брашното и прибавете към него натрошеното сирене + предварително разбитите яйца със солта. Налейте бирата и добавете шупналото кисело мляко. Разбъркайте сместа до еднородност с дървена шпатула. Загрейте мазнина, с лъжица загребете от сместа и изпържете до златисто-кафяв загар и от двете страни. Готовите тиганички подредете върху кухненска хартия, за да се отцедят допълнително от мазнината и поднесете с купичка кисело мляко! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар