Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша вода
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 супена лъжица оцет
- 3 супени лъжици олио
- Още брашно за доомесване
- 100 грама сирене
- Масло за намазване
Начин на приготвяне:
В купа пресявате брашното, към водата слагате солта, захарта, оцета и олиото. Комбинирате съставките и замесвате тесто. След готовност оставяте тестото да си почине 2 часа. Може да го пригответе от вечерта. Тестото става разтегливо заради киселината в него. Разрязвате топка и разстилате върху покривка, за да се получи тънка кора. Поръсва се със сирене и се завива от всички страни като пликче. Разточва се веднъж, отново се сгъва и разточва. Запича се на тиган, по 5 минути от всяка страна, намазан с масло или сач. След готовност отново се намасляват. Поднесе с каничка айран. Добър апетит!