Необходими продукти : ![](https://4.bp.blogspot.com/-b2bB5goqzwo/VqXNDiBVEJI/AAAAAAAADy0/aXGAEDhzDFU/s400/2016-01-24%2B09.39.29.jpg)
- 1 пакет кори за баница (използвах "Одрински")
- 60 г биволско масло*
- 300 г натрошено сирене
- 4 яйца
- 300г кисело мляко
- 50-100 мл лимонада
- щипка сол
- щипка захар
![](https://3.bp.blogspot.com/-FgAdqmURlwM/VqXNDuzUzsI/AAAAAAAADy4/3ZD8SNYcvo8/s400/2016-01-24%2B09.39.37.jpg)
Начин на приготвяне :
![](https://3.bp.blogspot.com/-N94bseKNIAY/VqXNHGCtLfI/AAAAAAAADzM/qLKr1fd7NUo/s400/2016-01-24%2B10.01.49.jpg)
Подбираме подходяща по-голяма тава и я намазваме от всички страни с олио. Застиламе я добре с една или две кори, така че да е покрито дъното от всички страни. Слагаме натрошено сирене и покриваме с три, четири накъсани на не много големи парчета кори. Поливаме с разстопеното масло. Отново поръсваме със сирене и завършваме баницата с останалите кори, като накъсваме и тях. Слагаме и останалата част от маслото. Внимателно разрязваме на парченца. Разбиваме яйцата със солта, захарта и киселото мляко. Добавяме лимонадата и разбъркваме. С получената смес поливаме баничката от всички страни и краища и с въртеливи движения разнасяме сместа помежду корите. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-35 минути. Поднасяме с кисело мляко. Добър апетит!
* Биволското масло може да бъде заместено с обикновено краве масло, ако имате домашно, още по-добре. Аз се снабдих с него от Бачковския манастир, продаваха и взехме едно бурканче. Вкусът му е божествен.