RSS

сряда, 20 януари 2016 г.

Солена палачинкова торта с катък и кашкавал

Необходими продукти : 

за палачинките: 








  • 2 яйца 
  • 150-200мл прясно мляко 
  • 1 с.л кисело мляко 
  • 1 ч.л сода 
  • щипка сол
  • щипка захар 
  • 1 - 1 и 1/2 ч.ч. брашно
  • масло



за плънката: 

  • 200-300 г катък със сирене
  • 200 г настърган кашкавал 
  • 150-200 г лютеница 
  • колбаси по избор 
  • 1-2 с.л руска салата 
  • 2-3 нарязани кисели краставички 
  • обезкостени маслини за украса 
  • 2-3 стръка пресен магданоз за украса




Начин на приготвяне : 

 Яйцата се разбиват заедно със солта и захарта. Към тях се добавят киселото мляко, смесено със содата и прясното мляко. Разбърква се и се добавя брашното. Сместа трябва да има гъста консистенция, подобна на тази на бозата. Палачинките се изпичат в подходящ тиган, намаслен с масло. След като се изпекат се оставят настрана. Подбираме си по-голяма, плоска чиния, в която слагаме една палачинка. Намазваме я с катък, добавяме колбас по избор или кисели краставички и слагаме отгоре втора палачинка. По същия начин се процедира с останалите палачинки, като единствено сменяме пълнежа. Последната палачинка намазваме с катък, оформяме добре краищата на тортата и поръсваме с кашкавал. Ако Ви е останал колбас, може да украсите по начина, показан на снимките. Декорира се с нарязаните маслини и магданоз. Добър апетит! Тортата е страхотна! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...