Необходими продукти:
- 250 грама агнешки дреболийки
- 1 връзка пресен лапад
- 2-3 стръка пресен джоджен
- 2 стръка пресен девесил
- 1 морков, обелен и нарязан
- 1 връзка пресен лук
- 1 картоф
- Шепа фиде
- Сол, черен пипер на вкус
- Олио
- За застройка:
- 200 грама кисело мляко
- 1 жълтък
- 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Сварете дреболийките, отцедете бульона и оставете настрана. Запържете в мазнина нарязан ситно зелен лук, джоджен, девесил и добавете предварително попарен и наситнен лапад. Сложете моркова, картофа и прибавете дреболийките, подправете със сол, черен пипер, червен пипер на вкус. Налейте отцедения по-рано бульон и сложете фидето. Оставете супата да ври за 30 мин. Застройте я с половин кофичка кисело мляко, сок от половин лимон и жълтък. Поднесете топла! Добър апетит!