RSS

неделя, 10 ноември 2013 г.

Свински каренца със сос от гъби пачи крак

Необходими продукти : 

  • 500г свинско месо от бут
  • 1ч.ч брашно
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 60г масло
  • 2с.л олио
  • 100 мл бира
  • 1 ч.л гранулиран чесън 
  • 300г гъби пачи крак 
  • 100 мл сметана
  • 1 глава лук
  • лимонов сок




Начин на приготвяне : 

Месото се нарязва на каренца, слага се в подходящ съд, овкусява се със сол, кимион и черен пипер на вкус, добавя се олиото, гранулираният чесън и бирата. Всички се разбърква добре, докато се смесят всички съставки. Месото се оставя поне 1 час в тази смес, след което всяко каренце се овалва в брашно и се запържва с разтопеното масло. Готовите каренца се подреждат в тава. Нарязваме лука на дребно, изпържваме го в малко краве
масло. Прибавяме нарязаните на ивици гъби, поръсваме с черен пипер на вкус. Наливаме лимонов сок на вкус, добавяме и сметаната и разбъркваме. С получения сос заливаме каренцата и слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна да се запече-около 20 минути.

четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Кафени целувки

Необходими продукти


  • 3 бр. белтъци
  • 10 с.л. захар
  • 3 с.л. кафе на гранули

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците, като постепенно добавяме първо захарта, а после и кафето до получаването на гъста смес. Получената смес шприцоваме в тава, застелена с хартия за печене, печем на слаба фурна (100 С) за около час.




Заек на фурна с пресни картофи

Необходими продукти

  • 1 бр. заек - порциониран
  • 1 с.л. масло или зехтин
  • 1.5 кг пресни картофи
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • черен пипер, сол
  • лимонов сок
  • магданоз

Начин на приготвяне

С подправките, предварително пасирани и мазнината се маринова нарязаният на парчета заек. Престоява около 1 час. Подреждат се картофите, посолени и омесени с лука и чесъна в съд за печене и върху тях се нарежда добре маринованият заек. Пече се до зачервяване.

По рецепта от Веселият Готвач.

понеделник, 4 ноември 2013 г.

Апетитка с червени чушки "Дунавия"

Необходими продукти : 


  • 300г сирене "Дунавия"
  • 200г майонеза
  • 2с.л кисело мляко
  • 4-5 бр печени червени чушки
  • стръкче зелен лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-3 пресовани скилидки чесън
  • щипка, две чубрица 


Начин на приготвяне :

Сиренето, майонезата, киселото мляко и подправките се смесват, разбърква се добре. Печените чушки и зеленият лук се нарязват на ситно и се добавят към изварата и майонезата. Отново се разбърква, докато всички съставки се смесят добре. Оставя се в хладилник поне за 30 минути.





 

четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Бисквитена торта с домашен крем

Необходими продукти

450 г бисквити Закуска
1 л прясно мляко
14 с.л. захар
2 бр. жълтъци
8 с.л. брашно
2 ванилии
1 ч.ч. счукани орехи
50 г масло или маргарин


Начин на приготвяне


Прясното мляко и захарта се слагат на котлона и се бърка, докато се разтопи захарта - съдът трябва да е подходящ за разбиване с миксер. Жълтъците се разбиват с брашното с малко вода. След като заври млякото, постепенно се прибавят разбитите жълтъци и брашно, като се разбива с миксер. След като кремът е добре разбит, се оставя да ври 3-4 минути и се прибавят ванилиите и маслото. Бърка се, докато кремът поеме маслото. В подходяща тавичка (27x27) се реди един ред бисквити и се залива с топлия крем, поръсва се с орехи и така докато свършат бисквитите. Отгоре се поръсва с орехи. Оставя се да престои 2-3 часа в хладилник.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...