RSS

понеделник, 20 януари 2014 г.

Kрем с грис и сладко от вишни

Необходими продукти : 


  • 1ч.ч грис
  • 1 ч.ч захар
  • 2 пакетчета ванилия
  • 1л. прясно мляко
  • сладко по избор, конфитюр или сироп
  • 200мл вода




Начин на приготвяне : 


Грисът се изсипва във водата и се разбърква. Прясното мляко се смесва със захарта и ванилиите. Грисът се прибавя към прясното мляко след неговото завиране. Бърка се енергично, за да не загори. Получава се гладка, хомогенна смес, която се изсипва в купички, на дъното на които слагаме по 1 или 2 супени лъжици сладко. Декорира се по избор.

неделя, 19 януари 2014 г.

Шоколадов мус с банани

Необходими продукти : 


  • 200г натурален шоколад
  • 1 с.л прясно мляко 
  • 30г масло
  • 4 яйца
  • 100г пудра захар
  • щипка сол 
  • 2 банана


Начин на приготвяне : 

 В купички за мелба се нарязват бананите. Оставят се настрани. Шоколадът се начупва на парченца и се разтапя на водна баня с маслото и млякото. Като се разтопи се маха от водната баня. Добавят се първо жълтъците - един по един, добавя се пудрата захар. Белтъците се разбиват на сняг със щипката сол. Към шоколада се прибавя част от белтъците и се бие енергично. Прибавя се и останалата част и се разбърква добре до получаването на гладка хомогенна смес. Изсипва се в купичките за мелба върху нарязаните банани.Шоколадовият мус се сервира изстуден.

понеделник, 13 януари 2014 г.

Неделна палачинкова торта

Необходими продукти : 


за палачинките :

  • 2 бр. яйца
  • 100мл прясно мляко
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 1 ч.л кисело мляко
  • 1/2 ч.л сода бикарбонат
  • 1 ч.ч брашно


за тортата:

  • 200г течен шоколад
  • сладко по избор - от смокини, от вишни и др.

Начин на приготвяне :

Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко и содата, добавят се прясното мляко, солта, захарта и брашното. Разбърква се добре до получаването на средна по гъстота палачинкова смес. Палачинките се пекат в леко намаслен тиган, подреждат се в чиния една върху друга, като всяка се намазва добре с течен шоколад. Накрая последната палачинка се намазва със сладкото, което сте избрали.

събота, 11 януари 2014 г.

Руска салата



Необходими продукти : 



  • 200г майонеза 
  • 500г сварени картофи
  • 150г шпеков салам или шунка
  • 2бр. сварени моркови
  • 100г размразен грах
  • 2-3бр.кисели краставички
  • 2 сварени яйца

Начин на приготвяне: 



Картофите, морковите, саламът и краставичките се нарязват на ситно. Добавя се грахът, подправя се на вкус със сол. Яйцата се настъргват на ситно ренде, добавя
се майонезата и се разбърква добре. 

петък, 10 януари 2014 г.

Пълнени гъбки с бекон, зеленчуци и кашкавал


Необходими продукти : 

  • 7-8 големи печурки
  • 1 глава лук
  • 1 настърган морков
  • 2-3 стръка керевиз
  • 150г зеленчуков микс от консерва или замразен
  • 200г бекон на кубченца
  • 150г настърган кашкавал 
  • 60 г масло
  • сол и черен пипер на вкус






Начин на приготвяне: 



Печурките се измиват и почистват от пънчетата. Пънчетата се нарязват на ситно, заедно с лука. Запържват се в половината от маслото, добавя се морковът и керевизът. Разбърква се, овкусява се със сол и черен пипер на вкус, след което се добавят беконът и зеленчуците. Запържва се още поне 5-10 мин, докато омекнат. Гъбките се пълнят с тази смес, поливат се с останалата половина от маслото и се запичат до полуготовност. Десет минути преди да приключите печенето, се изваждат от фурната и се наръсват с настъргания кашкавал. Дозапича се до златисто.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...