RSS

неделя, 4 май 2014 г.

Меденки с шипков мармалад

Необходими продукти : 


  • 2 бр. яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 с.л. мед
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. канела
  • 2 ч.ч брашно

Начин на приготвяне : 

Захарта се разбива с яйцата. Прибавят се останалите продукти и с намаслени ръце се измесва тесто. Оформят се топчета с големината на голям орех и се нареждат на разстояние в намаслена тава. Пекат се в умерена фурна. По желание може да се слепят със шипков мармалад или други сладко, както и да се декорират с шоколад.

четвъртък, 1 май 2014 г.

Пълнозърнести бисквитки

Необходими продукти : 


  •  200 г краве масло 
  •  1 ч.ч. захар 
  • 1 яйце
  •  1 ч.ч. брашно 
  •  150г мюсли 
  • 1/2 ч.ч смлени ядки или семена


Начин на приготвяне : 

Маслото се разтапя, добавя се захарта и яйцето. Сместа се разбива продължително, докато се получи хубав крем. Добавете и разбъркайте с брашното, мюслите и смлените ядки. Получава се лепкава смес, която трябва да оставите в хладилник за 30 минути. С набрашнени ръце оформяйте топчета с големината на орех и ги подреждайте с хартия за печене на разстояние едно от друго.Бисквитите се пекат в предварително загряна на 150-180 градуса до готовност.

Баничка с лапад и сирене

Необходими продукти :


  • 1 пакет кори за баница
  • около 200г сирене
  • 4-5 връзки лапад
  • 200г кисело мляко
  • 3 яйца
  • олио
  • 60мл бира
  • 2 с.л брашно


Начин на приготвяне : 

Намазнява се подходяща тава. Покрива се с 2-3 кори. Лападът се попарва, нарязва и запържва в малко мазнина. Половината от него се разпределя равномерно върху наредените кори. Покрива се с ред кори, върху които се натрошава сиренето. Редува се така докато свършат корите, като между тях се наръсва олио. Баницата се нарязва преди да бъде изпечена и се залива със заливката : яйцата се разбиват с киселото мляко, добавя се бирата и брашното, като се разбърква до получаването на хомогенна смес. Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути. 

понеделник, 28 април 2014 г.

Мъфини със стафиди

Необходими продукти:



  • 250 гр. захар
  • 4 яйца
  • 250 гр. масло (маргарин)
  • 250 гр. брашно с набухватели
  • ванилия
  • 50 гр. стафиди


Начин на приготвяне:


В купичка накиснете стафидите в топла вода. В друга купа разбъркайте захарта и яйцата с миксер, докато се бъркат разтопете маслото или маргарина и го добавете. Бъркайте докато захарта се стопи и добавете брашното, ако брашното е без набухватели сложете половин бакпулвер в него. Добавете ванилията. Отцедете стафидите и отепайте в брашно,за да се подсушат. Стафидите може да сложите в тестото и да го объркате, а може да поставите отгоре на всеки мъфин. Напълнете 2/3 от хартиените формички с тесто. Освен стафиди аз добавих и шоколад. Изпечете на 200 градуса за около 30 минути. От това количество се получават 24 мъфина.

сряда, 23 април 2014 г.

Яйчица от паста

Необходими продукти : 


400г макарони
1 глава лук
2-3 с.л доматено пюре
300г кайма
сол, черен пипер и кимион на вкус
босилек, риган по 1 щипка
1 настърган морков




Начин на приготвяне :

Макароните се сваряват. Прави се сосът - лукът се нарязва на ситно и се запържва, добавя се каймата, накъсана на парченца. За да се раздроби добре каймата използвам телена бъркалка. След това се добавя морковът, доматеното пюре и подправките. Оставя се да поври около 15 минутки на бавен огън, след което сварените макарони се изсипват в соса и всичко се разбърква много добре. След като поизстинат малко се оформят яйчица и се декорира по ваш избор.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...