skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 3-4 броя печени и белени червени чушки
- 500 г овкусена кайма
- масло за запръжка
- 2 жълтъка
- 250 мл прясно мляко
- 200 г кисело мляко
- 2-3 с.л брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 стръка пресен магданоз
- лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
От каймата се оформят малки кюфтенца, които се сваряват, а бульонът се отделя. Отцеждат се и се оставят настрана. В маслото се запържват нарязаните на ивички червени чушки. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Разбърква се. След това чушките се изваждат и отцеждат. В същото масло се запържва брашното. Жълтъците се разбиват предварително с киселото и прясното мляко. Към тях се добавя бульонът от варенето. Разбърква се добре и се изсипва към запърженото брашно. Бърка се с телена бъркалка, за да се получи хубав и гладък сос. Доварява се до желаната гъстота, като разбъркването продължава. Накрая се добавят кюфтенцата и чушките. Разбърква се и се сваля от котлона. Сервира се топло със скълцан пресен магданоз и лимонов сок на вкус. Добър апетит!
Най-обикновена салата айсберг с краставици и тук-там по някое морковено цветче за цвят и маслинки! Разбира се, няколко стръка пресен копър, обожавам го на салати !
Необходими продукти :
- 1 кг пресни картофки
- 500 г овкусена кайма
- 60 г масло
- 3-4 стръка копър
- 1-2 стръка магданоз
- 3-4 скилидки чесън
- 1 ч.л червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофките се почистват и измиват. Нарязват се на две и се подреждат в леко намаслена тава или йенски съд. След като наредим картофките, оформяме кюфтенцата и ги подреждаме между тях. Помежду тях добавяме целите скилидки чесън. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Маслото се разтапя и в него се запържват червеният пипер, скълцаните копър и магданоз.С получената запръжка намазваме картофите и изпичаме в загрята на 200 градуса фурна, до готовност. Сервират се топли със сос по избор.
Необходими продукти :
- 2 ч.ч. брашно
- 1/2 пакетче бакпулвер
- 1-2 пакетчета ванилия
- 125 г масло
- 2-3 яйца
- 1/2 ч.ч захар
- 200 мл прясно мляко
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер, заедно със захарта. Добавя се маслото като разбиването продължава. Маслото трябва да е размекнато. След това се прибавя прясното мляко и брашното, смесено с бакпулвера, ванилията и щипка сол. Трябва да се получи хубава и плътна смес. Изпичаме гофретите в загрят и намаслен гофретник. Поднасяме със сладко от смокини. Добър апетит!
Необходими продукти :
- 1 кг пресни картофки
- 60 г масло
- 3-4 стръка копър
- 1-2 стръка магданоз
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч.л червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофките се почистват и измиват. Нарязват се на две и се подреждат в леко намаслена тава или йенски съд. Аз използвах елипсовидна йенска тава. След като наредим картофките подправяме със сол и черен пипер на вкус. Маслото се разтапя и в него се запържват нарязаните скилидки чесън, скълцаните копър и магданоз. Добавя се червеният пипер и се разбърква. С получената чеснова запръжка намазваме картофите и изпичаме в загрята на 200 градуса фурна, до готовност. Сервират се топли със сос по избор.