RSS

четвъртък, 19 май 2016 г.

Редени картофки с масло и подправки

Необходими продукти : 



  • 1 кг пресни картофки
  • 60 г масло 
  • 3-4 стръка копър
  • 1-2 стръка магданоз
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 ч.л червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус 



Начин на приготвяне:


Картофките се почистват и измиват. Нарязват се на две и се подреждат в леко намаслена тава или йенски съд. Аз използвах елипсовидна йенска тава. След като наредим картофките подправяме със сол и черен пипер на вкус. Маслото се разтапя и в него се запържват нарязаните скилидки чесън, скълцаните копър и магданоз. Добавя се червеният пипер и се разбърква. С получената чеснова запръжка намазваме картофите и изпичаме в загрята на 200 градуса фурна, до готовност. Сервират се топли със сос по избор.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...