Необходими продукти :
- 1 кг пресни картофки
- 60 г масло
- 3-4 стръка копър
- 1-2 стръка магданоз
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч.л червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофките се почистват и измиват. Нарязват се на две и се подреждат в леко намаслена тава или йенски съд. Аз използвах елипсовидна йенска тава. След като наредим картофките подправяме със сол и черен пипер на вкус. Маслото се разтапя и в него се запържват нарязаните скилидки чесън, скълцаните копър и магданоз. Добавя се червеният пипер и се разбърква. С получената чеснова запръжка намазваме картофите и изпичаме в загрята на 200 градуса фурна, до готовност. Сервират се топли със сос по избор.
0 коментара:
Публикуване на коментар