RSS

понеделник, 23 май 2016 г.

Фрикасе с кюфтенца и печени чушки




Необходими продукти : 


  • 3-4 броя печени и белени червени чушки 
  • 500 г овкусена кайма
  • масло за запръжка
  • 2 жълтъка 
  • 250 мл прясно мляко
  • 200 г кисело мляко  
  • 2-3 с.л брашно 
  • сол и черен пипер на вкус 
  • 1-2 стръка пресен магданоз
  • лимонов сок на вкус 





Начин на приготвяне: 


От каймата се оформят малки кюфтенца, които се сваряват, а бульонът се отделя. Отцеждат се и се оставят настрана. В маслото се запържват нарязаните на ивички червени чушки. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Разбърква се. След това чушките се изваждат и отцеждат. В същото масло се запържва брашното. Жълтъците се разбиват предварително с киселото и прясното мляко. Към тях се добавя бульонът от варенето. Разбърква се добре и се изсипва към запърженото брашно. Бърка се с телена бъркалка, за да се получи хубав и гладък сос. Доварява се до желаната гъстота, като разбъркването продължава. Накрая се добавят кюфтенцата и чушките. Разбърква се и се сваля от котлона. Сервира се топло със скълцан пресен магданоз и лимонов сок на вкус. Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...