Необходими продукти :
- 3-4 броя печени и белени червени чушки
- 500 г овкусена кайма
- масло за запръжка
- 2 жълтъка
- 250 мл прясно мляко
- 200 г кисело мляко
- 2-3 с.л брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 стръка пресен магданоз
- лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
От каймата се оформят малки кюфтенца, които се сваряват, а бульонът се отделя. Отцеждат се и се оставят настрана. В маслото се запържват нарязаните на ивички червени чушки. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Разбърква се. След това чушките се изваждат и отцеждат. В същото масло се запържва брашното. Жълтъците се разбиват предварително с киселото и прясното мляко. Към тях се добавя бульонът от варенето. Разбърква се добре и се изсипва към запърженото брашно. Бърка се с телена бъркалка, за да се получи хубав и гладък сос. Доварява се до желаната гъстота, като разбъркването продължава. Накрая се добавят кюфтенцата и чушките. Разбърква се и се сваля от котлона. Сервира се топло със скълцан пресен магданоз и лимонов сок на вкус. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар