skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка ванилия
- настъргана кора от един лайм
- настъргана кора от един портокал
- 10 грама бакпулвер
- 2 чаени чаши пресято брашно
- 70 милилитра олио
- 50 милилитра топла вода
- течен шоколад за украса
- бисквитки за украса
Начин на приготвяне:
В купа чукнете яйцата и прибавете захарта, ванилията и цитрусовите корички. Разбийте сместа с миксер, бийте в продължение на 10 минути. В друг съд комбинирайте брашното с бакпулвера, разбъркайте и прибавете към яйчената смес. Добавете олиото, топлата вода и разбъркайте до еднородност. Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма, загрейте фурната на 180 градуса и сложете кекса за 10 минути да се пече отдолу. След това го преместете в средата и продължете печенето около 30 минути. Проверете дали е готов с клечка за зъби. Охладете сладкиша и го украсете с течен шоколад и бисквити по ваш избор. Разрежете и поднесете. Да ви е сладко!
Необходими продукти:
- 1 литър прясно мляко
- 6 яйца
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 24 чаени лъжички захар за карамела
- 2-3 чаени лъжички сок от лимон
- 2 чаени лъжички вода
- 8 метални чашки за крем карамел
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата в купа и добавете захарта. Разбъркайте до хомогенност, налейте прясното мляко и ванилията. Бъркайте докато продуктите се смесят напълно, а захарта се разтопи. В тенджера разтопете захарта за карамела, прибавете лимоновия сок и водата. Бъркайте докато промени цвета си и старателно разпределете получения карамел във всяка чашка. Разпределете яйчената смес в купичките и ги подредете в тава. Налейте студена вода, толкова, колкото да покрие ръбовете на чашките. Загрейте фурната на 150 градуса отгоре и отдолу, сложете тавата с карамела в средата и печете десерта в продължение на час и половина. Водата не бива да завира, в противен случай кремът ще стане на шупли. След готовност охладете десерта, обърнете го върху плоска чиния, украсете с карамела и поднесете. Да ви е сладко!
Необходими продукти:
- 400 грама пилешки сърчица
- 2 глави лук
- сол, черен пипер на вкус
- олио за запръжка
- 50 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
Измийте сърчицата и ги сварете в тенджера под налягане. Изплакнете и ги запържете в сгорещена мазнина. Подправете със сол, черен пипер и налейте бяло вино. Обелете и нарежете лука на полумесеци, добавете го към карантията и задушете ястието за 10 минути. Поднесете сърчицата топли, добавете пресен магданоз. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук
- 1-2 моркова
- 1 обелен домат
- 4-5 картофа
- 250 грама сурова наденица
- 450-500 грама свински ребърца
- сол, черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка чубрица
- няколко стръка пресен магданоз
- 125 милилитра бира
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Сгорещете олиото в тенджера и запържете нарязан лук, моркови и домати. Прибавете предварително почистените и разрязани на кубчета картофи. Подправете зеленчуците със сол, черен пипер, чубрица, нарязан магданоз и пресипете сместа в тава. Отделно запържете ребърцата, овкусете ги с черен пипер, малко сол и бира. Разпределете ги върху зеленчуците, подредете наденицата и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете ястието за 40 минути и поднесете топло. По желание гарнирайте със скилидки чесън или люти чушки. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 350 грама бял боб
- 1 малка зелка
- 400 грама сурова наденица
- 1 домат
- 1/2 лимон, почистен от кората
- сол, черен и червен пипер
- олио за запръжка
- 2-3 стръка пресен джоджен или сух
- 1 чаена лъжичка чубрица
Начин на приготвяне:
Накиснете боба във вода за 24 часа, сварете го, изхвърлете течността, в която се е варил и го оставете настрана. В тенджера загрейте олио и запържете нарязаното зеле. Добавете ситно нарязани домат и лимон, подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Разбъркайте и накрая прибавете джоджена и чубрицата. Налейте водичка, около 1/2 чаена чаша и задушете сместа. Прибавете сварения боб, разбъркайте ястието и го пресипете в тава или йенски съд. Отгоре подредете наденицата, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30-40 минути. Поднесете ястието топло, добър апетит!