skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 350 грама бял боб
- 1 малка зелка
- 400 грама сурова наденица
- 1 домат
- 1/2 лимон, почистен от кората
- сол, черен и червен пипер
- олио за запръжка
- 2-3 стръка пресен джоджен или сух
- 1 чаена лъжичка чубрица
Начин на приготвяне:
Накиснете боба във вода за 24 часа, сварете го, изхвърлете течността, в която се е варил и го оставете настрана. В тенджера загрейте олио и запържете нарязаното зеле. Добавете ситно нарязани домат и лимон, подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Разбъркайте и накрая прибавете джоджена и чубрицата. Налейте водичка, около 1/2 чаена чаша и задушете сместа. Прибавете сварения боб, разбъркайте ястието и го пресипете в тава или йенски съд. Отгоре подредете наденицата, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30-40 минути. Поднесете ястието топло, добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар