RSS

вторник, 6 март 2018 г.

Цитрусов кекс с шоколад



Необходими продукти:




  • 5 яйца
  • 1 и 1/2 чаена чаша захар
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • настъргана кора от един лайм
  • настъргана кора от един портокал
  • 10 грама бакпулвер
  • 2 чаени чаши пресято брашно
  • 70 милилитра олио
  • 50 милилитра топла вода
  • течен шоколад за украса
  • бисквитки за украса



Начин на приготвяне:


В купа чукнете яйцата и прибавете захарта, ванилията и цитрусовите корички. Разбийте сместа с миксер, бийте в продължение на 10 минути. В друг съд комбинирайте брашното с бакпулвера, разбъркайте и прибавете към яйчената смес. Добавете олиото, топлата вода и разбъркайте до еднородност. Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма, загрейте фурната на 180 градуса и сложете кекса за 10 минути да се пече отдолу. След това го преместете в средата и продължете печенето около 30 минути. Проверете дали е готов с клечка за зъби. Охладете сладкиша и го украсете с течен шоколад и бисквити по ваш избор. Разрежете и поднесете. Да ви е сладко!




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...