RSS

неделя, 18 януари 2015 г.

Винени кюфтенца с наденица и зеленчуци


Необходими продукти : 





  • 500г овкусена кайма
  • 2бр пушена наденица (селска наденица)
  • 2-3 пресни листа магданоз
  • стръкче пресен копър
  • 2 листенца пресен джоджен
  • 2 глави лук 
  • 1-2 чушки 
  • 2 моркова
  • 150-200г печурки 
  • 60г масло 
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл бяло вино 


Начин на приготвяне : 


От каймата се оформят кюфтенца, които се запържват в разтопеното и сгорещено масло. Наденицата се нарязва на парченца и се добавя към кюфтенцата, след което се добавя нарязаният на шайби лук. Огънят се намаля на средна степен. След като лукът се позапържи добре, се добавят и нарязаните чушки, гъби и моркови. Разбърква се добре. Налива се бялото вино, подправя се според вкуса ви със сол и черен пипер. Магданозът, копърът и джодженът се скълцват на ситно и се добавят към ястието. Разбърква се и се оставя да къкри на слаб огън, като се разбърква периодично, до пълното увиране на зеленчуците. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...