Необходими продукти :
- 500г овкусена кайма
- 2бр пушена наденица (селска наденица)
- 2-3 пресни листа магданоз
- стръкче пресен копър
- 2 листенца пресен джоджен
- 2 глави лук
- 1-2 чушки
- 2 моркова
- 150-200г печурки
- 60г масло
- сол и черен пипер на вкус
- 50 мл бяло вино
Начин на приготвяне :
От каймата се оформят кюфтенца, които се запържват в разтопеното и сгорещено масло. Наденицата се нарязва на парченца и се добавя към кюфтенцата, след което се добавя нарязаният на шайби лук. Огънят се намаля на средна степен. След като лукът се позапържи добре, се добавят и нарязаните чушки, гъби и моркови. Разбърква се добре. Налива се бялото вино, подправя се според вкуса ви със сол и черен пипер. Магданозът, копърът и джодженът се скълцват на ситно и се добавят към ястието. Разбърква се и се оставя да къкри на слаб огън, като се разбърква периодично, до пълното увиране на зеленчуците.
0 коментара:
Публикуване на коментар